Péniszpumpák

Talán a leginnovatívabb elképzelés a pénisznövelés történetében a vákuumpumpa. A közhiedelemmel ellentétben ez sem friss elgondolás, már 300 éve elkezdtek kísérletezni hasonló elven működő eszközökkel. Eredetileg nem pénisznövelés volt a cél, inkább a lankadt férfiasság felélesztése, az erekciós, merevedési problémák leküzdése. Erre a célra pedig nagyon jól bevált.

A működési elve egyszerű, a vákuum segítségével a vért a péniszbe kényszeríti, így merevedés érhető el. Merevedési zavarokkal küzdő férfiaknak a gyógyszerek és más eljárások megjelenése előtt ez volt az egyetlen reménye szexuális energiáik visszanyerésére.

Bár az eszköz jól működött, lassan nőtte csak ki gyermekbetegségeit. A vákuum szabályozásával akadhattak problémák, a túl nagy vákuum akár maradandó károsodást is okozhatott, a nem megfelelően megválasztott alapanyag pedig nem mindig bírta a nyomással járó terhelést. A tehát a péniszpumpa évszázadokon keresztül üdvözítő, de igencsak veszélyes eszköze volt az erekció elérésének. Bár a technológia már régóta adott volt, a mérnökileg kielégítő módon megtervezett, stabil és valóban megbízható termékek csak a huszadik század végén kezdtek megjelenni a piacon. Ekkor vált szemponttá a minél könnyebb használat, az ergonómia (ha megnézzük a korai péniszpumpákat, azok igencsak fapadosnak tűnnek, a mai eszközökhöz képest), valamint a tartósság.

A péniszpumpák történetében a legszembetűnőbb minőségi ugrás a vízzel működő, az úgynevezett hidropumpák térhódításával következett be, melyek a levegő helyett a vizet használják a vákuum kialakítása közegének. A pumpák bizonyítottak a merevedési problémák leküzdésében, és a mai, bevizsgált és biztonságos eszközöket orvosok is javasolni szokták egyes esetekben, de vajon mennyire hatékonyak ezek a pumpák a pénisznövelés területén?

Bánjunk óvatosan a különböző felmérések és hatástanulmányok eredményeivel, hiszen ezek döntő többsége egyes gyártók megbízásából születtek, ahogy a pénisz átlagos méretével kapcsolatos vizsgálatok többsége is. Ennek köszönhető, hogy az állítólag "szigorúan tudományos" kutatások alapján az elmúlt 20 év alatt ugrásszerűen nőtt a pénisz átlagos mérete. A férfiúi hiúság üzletileg mindig könnyen kihasználható volt...

Visszatérve a pumpára, és átolvasva a különböző felhasználói fórumokat, felemás eredményeket olvashatunk. Vannak akik esküsznek rá, míg mások csalódottságuknak adnak hangot. A legjobb eredményekkel a hidropumpák kecsegtetnek.
A péniszpumpa azért foglal el különleges helyet a pénisznövelő eszközök palettáján, mivel eredeti rendeltetése szerint nem pénisznövelésre találták ki, de ez magyarázza töretlen népszerűségét is...

Pénisznövelés általában

Milyen pénisznövelő módszerek léteznek? A pénisznövelés hosszú története során a legelképesztőbb eljárásokkal kísérleteztek a bátor vállalkozók, akiknek sok esetben nemcsak a sikertelenséggel kellett szembenézniük, de néha még súlyos károkat is okoztak maguknak. Melyek a legősibb módszerek? Nos, erre nehéz egyértelmű választ adni.

A Káma Szútra például javasolta mérgező rovarok összezúzott teteméből készült keverék alkalmazását, melyet a péniszre kentek. Elképzelhető, hogy ez valóban növelte a péniszt, de az egészen biztos, hogy nem volt benne köszönet. Ezt a módszert akár tekinthetjük a gyógyszeres pénisznövelés előfutárának. Az ókori görögök ennél kevésbé misztikusabb eljárást, a nyújtást preferálták, de arról nem szólnak történetek, hogy ezt milyen módon művelték, illetve milyen hatásfokkal.


Napjainkban a pénisznövelés legradikálisabb módja a műtét, amit már évtizedek óta alkalmaznak. A beavatkozás során átvágják azokat az izmokat, melyek a péniszt a medencecsonthoz rögzítik, így a pénisztest előrébb ugrik. A műtét valós eredményeket hoz, de nem kevés kockázattal jár, így kevés férfi vállalkozik rá önszántából.


Kevésbé radikális és igen népszerű a gyógyszeres kezelés, elképesztő mennyiségű termék van a piacon, ugyanakkor ezeknek nincs orvosilag igazolt hatásuk.

A különféle pénisznövelő eszközök is népszerűek, ezek az ősi módszerek továbbfejlesztett, és - jobb esetben bevizsgált - modern örökösei. Egy részük a nyújtás hagyományos elvén alapulnak, míg más eszközök a vákuum erejét hívják segítségül. A vákuum elvén működő péniszpumpákat sikerrel alkalmazzák erekciós zavarok leküzdéséhez is, és már a pénisznövelésben is tettek le eredményeket az asztalra.

Összegzésképpen megállapítható, hogy annyi a módszer és a termék mint a tenger, de érdemes óvatosan és körültekintően válogatni, hiszen ezek többsége nélkülöz minden tudományos alapot.

Pénisznövelés és erekciós problémák - Bevezetés

Sok férfi képtelen megbékélni péniszének méretével, az ezzel kapcsolatos frusztráció pedig gátat szab az egészséges szexuális életnek. Bár a legtöbb témában született tanulmány egyetért abban, hogy a méret közel sem olyan fontos tényező a nők számára, mint ahogyan azt a férfiak gondolják, mégis komoly problémát okozhat, mivel az ebből eredő komplexusok merevedési problémákhoz vezethetnek.

A női hüvely átlagos hossza 10 cm körül van, és felépítésének köszönhetően könnyen alkalmazkodik a legkülönfélébb méretű péniszekhez. Akkor mégis mi a probléma? Kérdezhetnénk, miért retteg olyan sok férfi férfiasságának nagysága miatt?

Erre a kérdésre nem könnyű releváns választ adni, de tény, hogy a pénisznövelés igénye szinte egyidős az emberiséggel. Annak ellenére, hogy mennyire kényes és elhallgatott témáról van szó, már ókori forrásokat is találunk, melyek bizonyítják, hogy a pénisz hosszának növelése nem a modern férfiak ideálja. A történet átível időn és hatalmas földrajzi távolságokon, a Káma Szútra éppúgy tartalmazza pénisznövelő technikák leírását, mint ahogy az ókori görögség fiai is keresték a hatékony megoldást férfiasságuk növelésére.

A kérdés szorosan összefügg a potenciaproblémákkal, erekciós zavarokkal is, a tartósabb és hosszabb erekció elérésének vágya általában összekapcsolódott a nagyobb péniszre vonatkozó törekvésekkel.

A blog ezeket a témákat járja körül: Milyen pénisznövelő módszerek léteznek? Ezek mennyire hatékonyak? Mit tehet a férfi a hosszabb és tartósabb erekcióért? Mit gondolnak minderről a nők?

A férfiak többsége naponta kapja a hangzatos reklámüzeneteket, melyek gyors és egyszerű megoldást kínálnak ezekre a problémákra. Az Erekció blog megkísérel valóban releváns segítséget nyújtani ebben a témában, és megpróbál kicsit rendet vágni a lehetőségek és módszerek dzsungelében.