Péniszpumpák

Talán a leginnovatívabb elképzelés a pénisznövelés történetében a vákuumpumpa. A közhiedelemmel ellentétben ez sem friss elgondolás, már 300 éve elkezdtek kísérletezni hasonló elven működő eszközökkel. Eredetileg nem pénisznövelés volt a cél, inkább a lankadt férfiasság felélesztése, az erekciós, merevedési problémák leküzdése. Erre a célra pedig nagyon jól bevált.

A működési elve egyszerű, a vákuum segítségével a vért a péniszbe kényszeríti, így merevedés érhető el. Merevedési zavarokkal küzdő férfiaknak a gyógyszerek és más eljárások megjelenése előtt ez volt az egyetlen reménye szexuális energiáik visszanyerésére.

Bár az eszköz jól működött, lassan nőtte csak ki gyermekbetegségeit. A vákuum szabályozásával akadhattak problémák, a túl nagy vákuum akár maradandó károsodást is okozhatott, a nem megfelelően megválasztott alapanyag pedig nem mindig bírta a nyomással járó terhelést. A tehát a péniszpumpa évszázadokon keresztül üdvözítő, de igencsak veszélyes eszköze volt az erekció elérésének. Bár a technológia már régóta adott volt, a mérnökileg kielégítő módon megtervezett, stabil és valóban megbízható termékek csak a huszadik század végén kezdtek megjelenni a piacon. Ekkor vált szemponttá a minél könnyebb használat, az ergonómia (ha megnézzük a korai péniszpumpákat, azok igencsak fapadosnak tűnnek, a mai eszközökhöz képest), valamint a tartósság.

A péniszpumpák történetében a legszembetűnőbb minőségi ugrás a vízzel működő, az úgynevezett hidropumpák térhódításával következett be, melyek a levegő helyett a vizet használják a vákuum kialakítása közegének. A pumpák bizonyítottak a merevedési problémák leküzdésében, és a mai, bevizsgált és biztonságos eszközöket orvosok is javasolni szokták egyes esetekben, de vajon mennyire hatékonyak ezek a pumpák a pénisznövelés területén?

Bánjunk óvatosan a különböző felmérések és hatástanulmányok eredményeivel, hiszen ezek döntő többsége egyes gyártók megbízásából születtek, ahogy a pénisz átlagos méretével kapcsolatos vizsgálatok többsége is. Ennek köszönhető, hogy az állítólag "szigorúan tudományos" kutatások alapján az elmúlt 20 év alatt ugrásszerűen nőtt a pénisz átlagos mérete. A férfiúi hiúság üzletileg mindig könnyen kihasználható volt...

Visszatérve a pumpára, és átolvasva a különböző felhasználói fórumokat, felemás eredményeket olvashatunk. Vannak akik esküsznek rá, míg mások csalódottságuknak adnak hangot. A legjobb eredményekkel a hidropumpák kecsegtetnek.
A péniszpumpa azért foglal el különleges helyet a pénisznövelő eszközök palettáján, mivel eredeti rendeltetése szerint nem pénisznövelésre találták ki, de ez magyarázza töretlen népszerűségét is...

Pénisznövelés általában

Milyen pénisznövelő módszerek léteznek? A pénisznövelés hosszú története során a legelképesztőbb eljárásokkal kísérleteztek a bátor vállalkozók, akiknek sok esetben nemcsak a sikertelenséggel kellett szembenézniük, de néha még súlyos károkat is okoztak maguknak. Melyek a legősibb módszerek? Nos, erre nehéz egyértelmű választ adni.

A Káma Szútra például javasolta mérgező rovarok összezúzott teteméből készült keverék alkalmazását, melyet a péniszre kentek. Elképzelhető, hogy ez valóban növelte a péniszt, de az egészen biztos, hogy nem volt benne köszönet. Ezt a módszert akár tekinthetjük a gyógyszeres pénisznövelés előfutárának. Az ókori görögök ennél kevésbé misztikusabb eljárást, a nyújtást preferálták, de arról nem szólnak történetek, hogy ezt milyen módon művelték, illetve milyen hatásfokkal.


Napjainkban a pénisznövelés legradikálisabb módja a műtét, amit már évtizedek óta alkalmaznak. A beavatkozás során átvágják azokat az izmokat, melyek a péniszt a medencecsonthoz rögzítik, így a pénisztest előrébb ugrik. A műtét valós eredményeket hoz, de nem kevés kockázattal jár, így kevés férfi vállalkozik rá önszántából.


Kevésbé radikális és igen népszerű a gyógyszeres kezelés, elképesztő mennyiségű termék van a piacon, ugyanakkor ezeknek nincs orvosilag igazolt hatásuk.

A különféle pénisznövelő eszközök is népszerűek, ezek az ősi módszerek továbbfejlesztett, és - jobb esetben bevizsgált - modern örökösei. Egy részük a nyújtás hagyományos elvén alapulnak, míg más eszközök a vákuum erejét hívják segítségül. A vákuum elvén működő péniszpumpákat sikerrel alkalmazzák erekciós zavarok leküzdéséhez is, és már a pénisznövelésben is tettek le eredményeket az asztalra.

Összegzésképpen megállapítható, hogy annyi a módszer és a termék mint a tenger, de érdemes óvatosan és körültekintően válogatni, hiszen ezek többsége nélkülöz minden tudományos alapot.

Mekkora az ideális pénisz?

Tévhitek tömege kavarog a férfiak fejében az ideális pénisz méretével kapcsolatban. A pornófilmek és a különböző erotikus ábrázolások igencsak torz képet festenek a férfiasságról. Elterjedt téveszme, hogy az ideálisnak mondható pénisz 20 cm-es hosszal kezdődik, az alatt a férfiak joggal aggódhatnak szexuális teljesítményük miatt.

Valódi átlagszámokat nagyon nehéz meghatározni, hiszen az ilyen mérések általában bemondáson alapulnak, és nincs az a férfi, aki ne csalna szívesen legalább pár centit fölfelé. Mivel nincs biztosnak tekinthető mérési eljárás, így az ilyen tanulmányok adatai nem tekinthetőek relevánsnak.


Orvosi tapasztalatok azt mutatják, hogy az impozáns statisztikákkal ellentétben 10 férfiből 8 pénisze merev állapotban 11-14 cm körül mozog, noha a legtöbb felmérés ezt az értéket már átlagon alulinak sorolja.
Ha feltesszük a kérdét, hogy mekkora az ideális pénisz, akkor ki kell egészítenünk azzal, hogy kinek számára ideális? És itt nyilván a hölgyek véleménye számít elsősorban, nem pedig a férfiúi hiúság és versenyszellem.

A hölgyek többsége számára nem meghatározó szempont a pénisz mérete, hiszen a hüvely rendkívül alkalmazkodó szex közben, könnyen alkalmazkodik a legkülönfélébb méretekhez. De ne gondoljuk azt, hogy a pornófilmek által gerjesztett tévhitek nem érték el a szebbik nem képviselőt. Akadnak nők, akik igenis a méretes férfiasságot tekintik üdvözítőnek, és nem szívesen bújnak ágyba olyan szeretővel, aki nem rendelkezik óriási pénisszel.

Visszatérve a kérdésre, az ideális pénisz mérete mindig a partnertől függ. Ha neki megfelel, akkor teljesen lényegtelen, mit állítanak a statisztikák.