Milyen pénisznövelő módszerek léteznek? A pénisznövelés hosszú története során a legelképesztőbb eljárásokkal kísérleteztek a bátor vállalkozók, akiknek sok esetben nemcsak a sikertelenséggel kellett szembenézniük, de néha még súlyos károkat is okoztak maguknak. Melyek a legősibb módszerek? Nos, erre nehéz egyértelmű választ adni.

A Káma Szútra például javasolta mérgező rovarok összezúzott teteméből készült keverék alkalmazását, melyet a péniszre kentek. Elképzelhető, hogy ez valóban növelte a péniszt, de az egészen biztos, hogy nem volt benne köszönet. Ezt a módszert akár tekinthetjük a gyógyszeres pénisznövelés előfutárának. Az ókori görögök ennél kevésbé misztikusabb eljárást, a nyújtást preferálták, de arról nem szólnak történetek, hogy ezt milyen módon művelték, illetve milyen hatásfokkal.


Napjainkban a pénisznövelés legradikálisabb módja a műtét, amit már évtizedek óta alkalmaznak. A beavatkozás során átvágják azokat az izmokat, melyek a péniszt a medencecsonthoz rögzítik, így a pénisztest előrébb ugrik. A műtét valós eredményeket hoz, de nem kevés kockázattal jár, így kevés férfi vállalkozik rá önszántából.


Kevésbé radikális és igen népszerű a gyógyszeres kezelés, elképesztő mennyiségű termék van a piacon, ugyanakkor ezeknek nincs orvosilag igazolt hatásuk.

A különféle pénisznövelő eszközök is népszerűek, ezek az ősi módszerek továbbfejlesztett, és - jobb esetben bevizsgált - modern örökösei. Egy részük a nyújtás hagyományos elvén alapulnak, míg más eszközök a vákuum erejét hívják segítségül. A vákuum elvén működő péniszpumpákat sikerrel alkalmazzák erekciós zavarok leküzdéséhez is, és már a pénisznövelésben is tettek le eredményeket az asztalra.

Összegzésképpen megállapítható, hogy annyi a módszer és a termék mint a tenger, de érdemes óvatosan és körültekintően válogatni, hiszen ezek többsége nélkülöz minden tudományos alapot.